Званична интернет презентација Општинe Рогатица

Обиљежен Међународни дан жена на селу

20/10/2017

Међународни дан жена на селу (15. октобар) обиљежен је јуче и у Рогатици. Организатор свечаности било је Удружење жена “Сноп” из Гучева уз подршку Општине Рогатица и Гендер центра при Влади Републике Српске.

Присутне су поздравили предсједница удружења Слађана Ујић, начелник општине Рогатица Милорад Јагодић и стручни савјетник за координацију са буџетским корисницима Ивана Николић. Из “Снопа” су изразили захвалност Општинској управи на изузетној подршци и разумијевању. Нагласили су да захваљујући њима ове године први пут имају могућност да награде жене из 11 сеоских мјесних заједница, које су по мишљењу удружења допринијеле његовању традиционалних и породичних вриједности.

Начелник Јагодић је уручио новчане награде, казавши да поред глобалног тренда гашења села који је захватио и Рогатицу, ипак има свијетлих примјера и млађих и старијих жена које живе и раде на селу. Након свечаног дијела уприличена је закуска коју су припремиле чланице “Снопа”.

Установљен од стране Уједињених нација, Међународни дан жена на селу се обиљежава организовањем разних активности и догађаја који указују на њихов положај.

 

 

Last modified: 20/10/2017

Comments are closed.