Званична интернет презентација Општинe Рогатица

Обиљежен Дан општине Рогатица

27/09/2017

У Рогатици је данас обиљежен Дан општине. За нашу општину 27. септембар има велики историјски значај, јер су тог датума 1914. године Рогатичани добили вијековима жељену слободу.

У спомен-капели борцима страдалим у Одбрамбено-отаџбинском рату 1992-1995. године служен је парастос, а затим су представници Општине, Општинске борачке организације и Удружења РВИ Рогатица положили вијенце.

Потом је одржана свечана сједница Скупштине општине, на којој се одборницима и званицама обратио начелник општине Рогатица Милорад Јагодић. Према Јагодићевим ријечима, у протеклој години било је изазова, који нас чекају и у будућности, али има разлога за оптимизам. Буџет је стабилизован, увелико се ради на рјешавању питања Нове творнице пречистача, унапређењу дрвне индустрије, а отварањем мањег погона “Домино” већ су учињени почетни кораци у оживљавању текстилне индустрије. У складу са могућностима побољшавају се инфраструктурни услови широм општине. Зграда СШЦ “27. јануар” добила је нову вањску столарију, а у плану су и радови на згради ОШ “Свети Сава”. Начелник Јагодић је овом приликом свим Рогатичанима упутио честитке поводом Дана општине.

chevron-right chevron-left

У склопу обиљежавања Дана општине Рогатица, јуче су служени парастоси и положени вијенци на споменик краљу Петру I Карађорђевићу на Сјеверском и у спомен-костурницу српским и црногорским војницима страдалим 1914. године.

Last modified: 27/09/2017

Comments are closed.