Званична интернет презентација Општинe Рогатица

Средњошколски центар „27. јануар“ Рогатица – у припреми два нова занимања

01/03/2018

Школски одбор Средњошколског центра „27. јануар“ Рогатица упутио је надлежном министарству приједлог плана уписа ученика у први разред школске 2018/19. године. Овогодишњи план садржи одређене новине у погледу занимања која ће ученици моћи да одаберу при упису.

Према ријечима предсједника Школског одбора Младена Лакића одлучено је да то буду занимања из пољопривредне и електротехничке струке, тачније агротуристички техничар (IV степен) и електричар (III степен). Планирано је да буду задржана и два досадашња смјера – општа гимназија и економски техничар. Лакић је додао да је потребно још одобрење Министарства просвјете и културе Републике Српске како би се кренуло у завршне припреме за нова занимања.

На иницијативу начелника општине Рогатица Милорада Јагодића, а с обзиром на то да постоје законски оквири за сарадњу школе, Општинске управе и привредника на пољу креирања уписне политике,  посљедњих мјесеци су вођени консултативни разговори у вези са увођењем нових занимања. Ова иницијатива била је подстакнута жељама анкетираних ученика 9. разреда основне школе и жељама њихових родитеља, као и чињеницом да је тржиште рада засићено кадровима из гимназије и економске школе.

Начелник Јагодић је поздравио одлуку Школског одбора, те нагласио да ће Општина у сваком погледу пружити подршку новинама које ће донијети конкретне промјене на тржишту рада. Јагодић је додао да је током прошле године Општина уложила 100.000 КМ у пројекат замјене вањске столарије на већем дијелу Средњошколског центра, те да је у плану замјена столарије и на другом дијелу, као и остали пројекти који ће побољшати квалитет рада школе.

Last modified: 01/03/2018

Comments are closed.