Званична интернет презентација Општинe Рогатица

Нова столарија за Средњошколски центар “27. јануар”

12/06/2017

Зграда Средњошколског центра “27. јануар” већ сљедећу гријну сезону могла би дочекати са новом столаријом, јер ће стара и дотрајала, која је доводила до великих губитака топлотне енергије, коначно бити замијењена. То је речено на данашњем састанку начелника општине Рогатица Милорада Јагодића и његових сарадника са директорицом Средњошколског центра “27. јануар” Жаклином Лелек и Школским одбором.

Начелник Јагодић је подсјетио да је Програм коришћења средстава од накнада по основу продаје шумских дрвних сортимената подржан и од стране надлежног министарства и од стране Скупштине општине Рогатица и да ће из тих средстава за замјену столарије на згради Средњошколског центра бити издвојено 100.000 КМ. Додао је да ће процес замјене бити започет ускоро, чим се обаве све законске процедуре.

Директорица Лелек изразила је велику захвалност начелнику Јагодићу на досадашњој сарадњи, али и на несебичном залагању за рјешавање овог горућег проблема Средњошколског центра. Лелекова је констатовала да је рјешавање овог проблема годинама одлагано, али да је захваљујући напорима и разумијевању Општинске управе рјешење брзо пронађено, и поред тешке финансијске ситуације Општине.

Предсједник Школског одбора Младен Лакић нагласио је да је Општина за 2012. годину школи додијелила 110.000 КМ, али да је током наредних година дошло до драстичних смањивања, па су за прошлу годину та средства сведена на 58.000 КМ. Ипак, он додаје да је и поред тога управа школе успјешна у очувању квалитета наставе и изразио је наду да је ово само почетак инвестирања у побољшање услова за образовање. Лакић је изнио и једну веома занимљиву вијест. Наиме, посљедњих година немали проценат ученика који заврше основну школу, средњошколско образовање настављао је ван Рогатице. Радосна новост је то да након дужег времена не само да ће се у рогатичку средњу школу уписати свих 80 свршених основаца из Рогатице, већ и по један из Сокоца и Источног Сарајева.

На крају, начелник је констатовао да су дјеца наше највеће благо и да улагањем у њихову садашњост ми улажемо у будућност ове општине и будућност нашег народа. Додао је и да је ово још једна од посјета институцијама и предузећима са подручја општине, с циљем остваривања што боље комуникације. Нагласио је да оно што очекује од њих је конкретан план рада за наредне четири године како би се заједнички проналазиле нове могућности за реализацију различитих пројеката и програма, а све за добробит грађана Рогатице.

Last modified: 05/08/2017

Comments are closed.