Званична интернет презентација Општинe Рогатица

Назире се завршетак изградње водовода у МЗ Стјенице

08/05/2017

Становници једне од највећих рогатичких мјесних заједница Стјенице, као и неких соколачких села, још увијек немају ријешено питање водоснабдијевања. Реализацијом пројекта водовода, вода би дошла у 17 рогатичких и 8 соколачких села, чиме би били створени услови за водоснабдијевање 424 домаћинства и њихове пратеће потребе у земљорадњи и сточарству.

Реализација пројекта је започета, али потребно је још средстава како би се финализовао. По свему судећи, до тога би могло доћи ускоро. Начелник општине Рогатица Милорад Јагодић и организациона група за изградњу водовода разговарали су јуче са представником хуманитарне и развојне организације ЦРС Сенадом Капетановићем.

Капетановић је исказао спремност ЦРС-а, као имплементатора и УСАИД-а, као финансијера, да помогну реализацију овог пројекта, који је од великог економског, а прије свега и хуманог значаја. Закључено је да ће убрзо, након проучавања ситуације на терену и осталих услова, бити дата завршна ријеч о начину подршке овом значајном пројекту.

 

 

Last modified: 11/05/2017

Comments are closed.