Званична интернет презентација Општинe Рогатица

Начелник Јагодић након посјете Јапану

26/01/2017

Начелник општине Рогатица Милорад Јагодић претходних дана боравио је у радној посјети Јапану, по позиву Јапанске агенције за међународну сарадњу (JICA). Комуникацију са овом агенцијом успоставио је некадашњи начелник општине Радомир Јовичић, у вријеме мандата 2008 – 2012. године, што је резултовало плодотворним присуством „Џајке“ на подручју рогатичке општине, протеклих година, у виду многобројних донација рогатичким домаћинствима.
Према ријечима начелника Јагодића, у марту се званично завршава реализација трогодишњег пројекта „Изградња повјерења кроз рурални развој“, кроз који је „Џајка“, на простору Рогатице, помогла земљорадњу, сточарство, воћарство и пчеларство у вриједности од преко милион конвертибилних марака.
Јагодић додаје да је задовољан посјетом Јапану, гдје су сумирани утисци о досадашњем присуству „Џајке“ на подручју Рогатице. Осим тога, потврђена је могућност даље сарадње са „Џајком“ већ од наредне године. Помоћ за реализацију пројеката овај пут би била усмјерена на пројекте од општег значаја: изградња објеката различитих намјена, реновирање зграда јавних установа, путеви или водовод који је и даље проблематичан и потребна му је санација, иако је у мандатном периоду претходне владајуће гарнитуре у водовод уложено 6 милиона КМ, кредитним задужењем Општине.

Last modified: 28/02/2017

Comments are closed.