Званична интернет презентација Општинe Рогатица

Набављени нови контејнери за одлагање отпада

22/05/2018

Посљедњих мјесеци одређен број контејнера за одлагање отпада на подручју општине Рогатица постао је неупотребљив због дотрајалости, што је почело да угрожава систем одвожења отпада, а самим тим и да ствара неприлике грађанима.

У оквиру велике прољећне акције чишћења и уређења града и ради трајнијег рјешења поменутих проблема, начелник општине Рогатица Милорад Јагодић одобрио је средства за набавку 10 нових контејнера у вриједности од 6.000 КМ, који су Јавном комуналном предузећу “Комрад” испоручени данас.

“Ради се о металним контејнерима запремине 1.100 литара, којима ће бити замијењени стари и дотрајали. На појединим локацијама, гдје постоји потреба, биће повећан њихов број. Овом приликом апелујемо на суграђане да током сезоне гријања не бацају пепео, жар и пиротехничка средства у контејнере, јер тиме наносе немјерљиву штету и контејнерима и камиону за одвоз смећа”, изјавила је Данка Крчо, директор “Комрада”.

Посљедња масовнија набавка контејнера извршена је сада већ давне 2005. године, када је путем донације набављено 35 контејнера. Начелник Јагодић је нагласио да се неће стати на овоме, те да ће у предстојећем периоду бити набављено још нових контејнера.

Last modified: 22/05/2018

Comments are closed.