Званична интернет презентација Општинe Рогатица

Завршене 54. МОСИ – одлични резултати рогатичких спортиста

10/07/2017

Јуче су у Пљевљима званично затворене 54. међуопштинске омладинске спортске игре. На овој спортској манифестацији учествовало је око 2.400 спортиста и спортских радника из 32 града Црне Горе, Србије и Босне и Херцеговине.

На овогодишњим МОСИ Рогатицу је представљало 85 спортиста, а својим резултатима и понашањем то су учинили на најбољи начин. У веома јакој конкуренцији постигли су одличне резултате и показали су борбеност и спортски дух.

Тања Марковић Дракулић освојила је двије златне медаље, у скоку удаљ и троскоку, у којем је поставила и рекорд МОСИ – 12.03 m. Иако нису освојили медаље, наши млади атлетичари Ирена Иконић, Дејана Јанковић, Снежана Ћаћић, Иван Ћебић и Бојан Ашоња, којима су ово биле прве МОСИ, показали су да њихово вријеме тек долази.

Рукометашице и кошаркаши су фантастичном игром дошли до финала и освојили по сребро. Одбојкашице су заузеле веома значајно 4. мјесто, узме ли се у обзир конкуренција у виду 15 снажних екипа, као и то да је већина чланица тима први пут на МОСИ.

Планинари и планинарке су се одлично показали. Мушка планинарска екипа, коју су чинили Крсто Шљивић, Ђорђе Јешић и Давор Вукашиновић освојила је златну медаљу, док су планинарке Милица Новаковић, Нада Вукашиновић и Ања Рајак освојиле сребрну.

Женска екипа фудбала и мушка екипа малог фудбала завршиле су на 4, односно 11. мјесту. Стонотенисери су заузели 6. мјесто, а стрељаши су на 5. мјесту.

У генералном поретку, Рогатичанке су на 4, а Рогатичани на 9. мјесту. У заједничком поретку, спортисти Рогатице се налазе на 6. мјесту. Рогатица заиста може бити поносна на своје спортисте.

Last modified: 10/07/2017

Comments are closed.