Званична интернет презентација Општинe Рогатица

Модернизација м:телове мреже у Рогатици

30/03/2017

ОПТИЧКИМ КАБЛОВИМА ДО БОЉЕ ТЕЛЕФОНИЈЕ

Компанија м:тел у сарадњи са oпштинском управом у Рогатици константно поклања велику пажњу развоју и унапређењу инфраструктуре у области телефоније у овој локалној заједници. Циљ је да се корисницима његових услуга и свим грађанима обезбиједe савремени и поуздани телекомуникациони сервиси.

То потврђују и радови који се ових дана изводе у насељу Трг ослободилаца у Рогатици са преко 300 станова у пет стамбених зграда у којим ће, како рече Милица Стојаковић, портпарол у м:телу Бања Лука, бити омогућено повезивање претплатника преко оптичких каблова путем ФТТХ технологије и реконструкције приступних мрежа у насељима Ковањ и Грачаница.

Ово је, рекоше још у м:телу, наставак радова на развоју и модернизацији телекомуникационе мреже у цијелој општини Рогатица са значајним финансијским улагањима. Прошле године урађена је реконструкција мреже у Рогатици и насељима Загановићи и „Рудо“. Тиме је омогућен приступ интернету великом брзином, бржи пренос података путем мобилне мреже и коришћење осталих сервиса који се налазе у понуди компаније м:тел с крајњим циљем да се обезбиједи бржа и ефикаснија комуникација са претплатницима у земљи и свијету.

Текст и фотографије: Сретен Митровић

Last modified: 30/03/2017

Comments are closed.