Званична интернет презентација Општинe Рогатица

“Микрофин” обрадовао малишане вртића “Бамби”

29/11/2017

У рогатичком вртићу “Бамби” дјечијег смијеха и игре никада не недостаје. Малишани су јуче имали посебан разлог за весеље, јер су их посјетили представници Микрокредитног друштва “Микрофин” који су одлучили да их обрадују вриједном донацијом у виду клима уређаја и дидактичке опреме. Донацију у вриједности од 1400 КМ малишанима је уручио Данко Башевић, шеф филијале “Микрофина” у Рогатици.

“Жеља нам је била да вртићу поклонимо оно што им је у овом тренутку најпотребније. Испоставило се да су то клима уређај и дидактичка опрема за рад са дјецом. “Микрофин” већ традиционално помаже вртиће и школе на подручју већине општина у којима послује, па у томе нисмо хтјели заобићи ни Рогатицу”, нагласио је Башевић.

Уручењу донације присуствовао је и Милорад Јагодић, начелник општине Рогатица која је ове године даривала малишане уџбеницима и потребном опремом, те подржавала рад “Бамбија” у свим активностима. Начелник Јагодић је нагласио да подршка локалне заједнице неће изостати ни у будућности.

Наташа Дувњак, директорица обданишта, захвалила је на посјети и урученој донацији, истичући да ће ова опрема у великој мјери осигурати угоднији боравак малишанима.

“Један од највећих проблема са којима се обданиште суочава већ дуже вријеме је питање гријања просторија у којима дјеца бораве током зиме, али и хлађења током љетног периода. Захваљујем компанији “Микрофин” која је препознала овај проблем и одлучила да нам помогне”, казала је директорица.

Вртић “Бамби” је једино обданиште на подручју општине Рогатица у којем тренутно борави око шездесеторо дјеце, док у фази трајања предшколског програма некада борави и двоструко више.

Ова донација представља само једну у низу бројних акција којима ће компанија “Микрофин” обиљежити значајан јубилеј. “Микрофин” годишње уручи око 30 донација, а ове године ће поклонити савремена дјечија игралишта у пет градова БиХ. Прва три игралишта су већ отворена у Приједору, Бањалуци и Бихаћу, а до краја године очекује се изградња још три.

Last modified: 29/11/2017

Comments are closed.