Званична интернет презентација Општинe Рогатица

Лијепе вијести из Дома здравља Рогатица

30/05/2017

Начелник општине Рогатица Милорад Јагодић разговарао је данас са др Синишом Миљешићем, новоизабраним вршиоцем дужности директора Дома здравља Рогатица. Након њиховог разговора извјесно је да лијепих вијести не мањка и да ће у наредном периоду доћи до многих побољшања у раду ове установе.

Миљешић је упознао Јагодића са ситуацијом у Дому здравља, наводећи низ идеја, чијом реализацијом ће доћи до веће друштвене ангажованости ове установе.

Љекарски прегледи за спортисте рогатичких клубова, као и присуство медицинских радника на спортским догађајима, до сада су клубове коштали више хиљада конвертибилних марака, али убудуће ове услуге се неће наплаћивати. Када су у питању љекарски прегледи за раднике, до сада је било евидентно да многа предузећа љекарске прегледе организују у другим општинама, због далеко веће цијене у рогатичком Дому здравља. Миљешић наглашава да се то у будућности неће и не смије дешавати и да ће Дом здравља свима понудити реалну и повољну цијену.

Заједно са запосленима, Миљешић је покренуо акцију „Марка солидарности“, у оквиру које ће сви запослени у Дому здравља издвајати једну конвертибилну марку мјесечно за Удружење за дјецу са посебним потребама „Растимо срећно“. Додаје да је износ симболичан, али да им је циљ да покрену и запослене у другим установама и предузећима. Осим тога, најавио је значајнију подршку овом удружењу.

Једна од идеја чија реализација би била од користи основцима је школска амбуланта, на чијој реализацији ће се радити у наредном периоду. Ни средњошколци неће бити запостављени. За њих ће у већој и озбиљнијој мјери бити организована предавања са различитим темама, прикладним узрасту.

Становнике боричког платоа сигурно ће обрадовати вијест да ће подручна амбуланта у Борикама поново почети са радом, након дужег времена, 8. јуна (четвртак), чиме ће им умногоме бити олакшан приступ љекару и потребним лијековима.

На крају, др Миљешић је закључио да за реализацију некада није потребан само новац, већ и ентузијазам и јака жеља да се учини нешто позитивно за суграђане.

Начелник Јагодић је задовољан плановима в.д. директора Миљешића, наглашавајући да ће Општина увијек радо подржавати све што је корисно за њене грађане. Најавио је да ће инсистирати на што бољој комуникацији и повезаности свих предузећа и установа са Општином, али и међусобно, а све за добробит суграђана.

Last modified: 30/05/2017

Comments are closed.