Званична интернет презентација Општинe Рогатица

Let’s do it – спроведена велика акција чишћења и уређења Рогатице

15/05/2017

Уз иницијативу начелника општине и организацију Општинске управе Рогатица, еколошком акцијом глобалног карактера “Let’s do it – очистимо земљу за један дан” данас је уљепшана и Рогатица. Извршене су обимне радње чишћења и уређивања јавних површина у нашој општини, уз учешће преко 120 запосленика Општине, институција, предузећа, као и грађана и чланова еколошке секције СШЦ “27. јануар”.

Према информацијама из Општинске управе, акцијом је било обухваћено шире градско подручје. На више локација прикупљан је нелегално одбачен отпад, а уређиване су и многе травнате површине у ужем центру. У току данашње акције прикупљено је око 55 кубних метара отпада, који је одложен на депонију.

Овом акцијом су били подстакнути и многи грађани, који су уређивали приватне површине. Надлежни сматрају да ова акција веома позитивно утиче на подизање свијести о важности поштовања еколошких прописа. Додају и да се током ове године неће зауставити само на данашњој акцији, већ да исто планирају поновити и током наредних мјесеци.

 

Last modified: 15/05/2017

Comments are closed.