Званична интернет презентација Општинe Рогатица

Књижевно вече Стефана Симића – Рогатичани одушевљени “Театром искрености”

05/03/2017

Стефан Симић, млади књижевник из Параћина, синоћ је у Рогатици одржао књижевно вече под називом „Театар искрености“. Било је то нестандардно књижевно вече, које се може окарактерисати као поетско-исповједни кабаре, спој више жанрова и стилова, са јасним порукама у непосредној форми.

Поезија и проза овог књижевника су социјално ангажоване, а сам Симић каже да својим дјелима жели натјерати читаоце да пронађу човјека у себи, али и другима. Идеја упућености људи једних на друге представља основу његовог стваралаштва.

До сада је објавио двије књиге: „Пустите нас“ и „Одјеци људског“. Оно што је специфично за овог младог књижевника је и то да поред штампане форме, своје стваралаштво пласира и путем интернета и за то добија веома позитивне реакције.

Књижевно вече у Рогатици приредио је уз помоћ своје пријатељице, Рогатичанке Доротеје Кушић, која се и сама бави културом и умјетношћу – активнa је играчица фолклора, свира бубњеве и пјева.

Рогатичка публика је исказала веома позитивне реакције и одушевљење књижевном вечери која одступа од уобичајених форми и има одлике све популарнијих форми интерактивних културних догађаја.

Last modified: 05/03/2017

Comments are closed.