Званична интернет презентација Општинe Рогатица

Општина Рогатица и Електродистрибуција Пале – инвестиције у најави

01/03/2017

Начелник општине Рогатица Милорад Јагодић разговарао је данас са директором Зависног предузећа „Електродистрибуција“ а.д. Пале Љубомиром Мрдом. Разговор је био фокусиран на будуће видове сарадње Општине Рогатица и ЗП „Електродистрибуција“ а.д. Пале.
 
Извјесно је да ће доћи до инвестирања у реконструкцију средњенапонске и нисконапонске мреже, са циљем што квалитетнијег снабдијевања електричном енергијом и смањивања губитака. Мрда истиче да је задовољан прошлогодишњим остваривањем пројектоване производње у хидроелектрани „Месићи – Нова“, те да не искључује изградњу нових хидроелектрана на подручју општине Рогатица, чиме би дошло до стварања могућности за нова радна мјеста. Пројекат изградње пословног центра, на плацу поред аутобуске станице, тренутно је у фази договора.
 
И начелник Јагодић и директор Мрда не сумњају у успјешну сарадњу Општине Рогатица и „Електродистрибуције“ Пале, од које ће добробит бити обострана – општина би имала повећање прихода од концесионих накнада и отворила би се нова радна мјеста за наше суграђане, док би „Електродистрибуција“ зарађену добит улагала у нове пројекте.

Last modified: 12/03/2018

Comments are closed.