Званична интернет презентација Општинe Рогатица

Др Неле Карајлић одушевио Рогатичане

18/08/2017

Ненад Јанковић, познатији као доктор Неле Карајлић, један је од најзначајнијих представника популарне културе на нашим просторима. Путем радија, телевизије и музике постао је препознатљива мултимедијална личност.

Синоћ је у препуној биоскопској сали у Рогатици промовисао своју књигу “Фајронт у Сарајеву” која је продата у више од 100.000 примјерака. Било је ту приче о Топ листи надреалиста, Забрањеном пушењу, Сарајеву, животу послије Сарајева… Било је и сјете и смијеха.

Судећи према реакцијама читалаца и књижевних критичара, његов први иступ у књижевност, објављивањем романа „Фајронт у Сарајеву“, показао је да се ради о свестраном умјетнику, са модерним приступом читаоцу. У његовом случају чини се да је књижевник настао као зрео производ глумца и музичара. Карајлић каже да у будућности тек намјерава да се позабави књижевношћу, те да би његова нова књига у скорије вријеме могла угледати свјетло дана.

Гостовање др Нелета Карајлића организовали су Општина Рогатица и покрет Позитивна Српска, а покровитељ је била Фабрика дувана Бања Лука. Присутнима се обратио представник овог покрета Војислав Савић, који је дјетињство провео у Рогатици, али су га животни путеви одвели даље. Ипак, нагласио је да се овдје увијек радо враћа и да ће и у будућности настојати да остварује сарадњу са нашом Општином у погледу оваквих манифестација.

Промоцији је присуствовао савјетник предсједника Републике Српске Милорада Додика, Далибор Рачић, начелник општине Рогатица Милорад Јагодић и његови сарадници, као и велики број грађана. Водитељ програма и Карајлићев саговорник била је наша млада суграђанка Лидија Павловић. На крају, др Неле Карајлић се током потписивања књига дружио са својим обожаваоцима.

Last modified: 22/08/2017

Comments are closed.