Званична интернет презентација Општинe Рогатица

Дани поља силажног кукуруза – Рогатица 2017.

07/09/2017

У Рогатици је јуче одржана манифестација “Дани поља силажног кукуруза”. На огледном имању Драгише Марковића, површине 2,4 хектара, било је засађено 13 хибрида силажног кукуруза из 5 селекцијских кућа. Организатори ове манифестације су Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске (ресор за пружање стручних услуга у пољопривреди) и Општина Рогатица.

Према ријечима представника Министарства, циљ засађивања огледних парцела је едукација произвођача, јер сматрају да су поред теоријских обука веома значајне и практичне обуке. На огледним парцелама могуће је пратити комплетан процес раста хибрида у локалним климатским условима и уз третирање потребним препаратима.

Јучерашњој манифестацији присуствовали су представници Министарства Александар Мајкић и Јелена Влачић, начелник општине Рогатица Милорад Јагодић са сарадницима, представници селекцијских кућа и пољопривредници. Општи закључак је да је суша утицала на принос свих култура, па и кукуруза, али да су и поред тога хибриди на огледној парцели испунили очекивања, што свједочи и о квалитету земљишта и повољним пратећим условима.

Last modified: 08/09/2017

Comments are closed.