Званична интернет презентација Општинe Рогатица

Црвени крст Рогатица – још једна успјешна година у служби хуманости

18/03/2017

Општинска организација Црвеног крста Рогатица као добровољна, невладина и неполитичка друштвена организација остварује хуманитарне циљеве и задатке из области социјалне политике, здравственог просвјећивања и питања од посебног друштвеног интереса.

С циљем сумирања резултата пословања у 2016. години, у петак је одржана извјештајна сједница Скупштине Општинске организације Црвеног крста Рогатица којом је предсједавао Бранислав Јагодић. На сједници су усвојени извјештајни материјали за 2016. годину, као и Програм рада и Финансијски план за 2017. годину.

Према ријечима секретара ООЦК Рогатица Весне Ристић, сви програмски задаци за 2016. годину су успјешно реализовани. Ристићева је за 2017. годину најавила редовну реализацију многих активности, првенствено на пољима социјално-хуманитарног дјеловања, здравственог просвјећивања и васпитања, добровољног давалаштва крви, а постоји спремност и за ванредне ситуације.

Поред најаве низа активности у овој години, из ООЦК Рогатица подсјећају грађанство да је хуманост морална дужност свих нас, те би требало да, у складу са могућностима, ширимо мрежу хуманости, чинећи нашу средину племенитијом и духовно богатијом.

Last modified: 19/03/2017

Comments are closed.